DocOriginal

"A jövőben jelentjük a múltat."

A dokumentumok megőrzése és hosszútávú hozzáférésének biztosítása a szokásos tárolási folyamatok mellett nem biztosítható hatékonyan. 

A iratok elektronikus konverziója, majd rendezett tárolása nagy kihívás elé állítja a felhasználókat és az informatikusokat egyaránt. A jelentős mennyiségű adatban a hatékony visszakeresés a jelenti a tényleges előnyt.

Jól működő, rendezett tárolási megoldás kialakítása és üzemeltetése jelentős informatikai és szervezési ismereteket követel meg.

irat archiválás

A DOCOriginal tervezésekor a felmerülő problémák megoldására koncentráltunk. Sikerült a tárolási-feltöltési folyamatot és a visszakeresést is maximálisan támogatnunk. Célul tűztük ki, hogy olyan terméket hozzunk létre, amely a legegyszerűbb dokumentum tárolási igényektől a legbonyolultabbig alkalmas a feladatok elvégzésére, megőrizve az egyszerű használhatóságot.

Az irattárba történő feltöltés könnyen elvégezhető. A dokumentumhoz tartozó index adatok megadása nem jelent nagy terhet a felhasználónak.

A feltöltés azonban történhet, akár más szoftverből is. Olyan szoftverek jöhetnek itt számításba, melyek elektronikus dokumentumokat állítanak elő. Ilyen esetben a folyamat teljesen automatizálható. Ezzel, a dokumentumok a létrejöttük után a DOCOriginal irattárból azonnal elérhetővé válnak.

A dokumentumok hosszútávú megőrzése nem csak a biztonságos tárolást, hanem a dokumentumok hitelességének és eredetiségének megőrzését is szükségessé teszi. A DOCOriginal szerver az irattárba befogadott dokumentumokat igény szerint automatikusan ellátja fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített időbélyeggel. Ezzel a dokumentumok hosszútávú bizonyító ereje is megőrizhető.

A felhasználói élményt, a könnyű kezelhetőséget és a gyors hozzáférést az irattárhoz a web böngészőben futó kliens szoftver biztosítja.

Szerver oldali alkalmazás

A szerver alkalmazás többszálú, jól skálázható, akár cluster-ben is üzemeltethető. Az tárolás, osztott dokumentum alalpú adatbázisban történik.

Az irattárba tetszőleges fájl (dokumentum) feltölthető

Az irattár tetszüleges formátumú állományok befogadására képes.

A fájlhoz kapcsolt index adatok száma korlátlan

A dokumentumokhoz a visszakeresése szabadszavas vagy/és indexált adatok alapján lehetséges.

Több szintű hozzáférési jogosultságok

Az egyes funkciókhoz történő hozzáférés RBAC alapú jogosúltsági rendszerrel szabályozott.

Dokumentumok digitális aláírása és időbélyegzése

Egyes dokumentum típusok elektronikus aláírással és időbélyeggel is elláthatóak.

E-akták kezelése

E-Szigno e-akta formátum közvetlenül feltölthető.

Több szintű logikai felosztás. Tárolók definiálása

A Tároló logikai és fizikai felosztást is jelent. HDD, SSD, local, remote? Mit hol érdemes megőrizni. 

Dokumentum típusonként előírható, kötelező index mezők

Dokumentu típusonként más és más mező sablon alkalmazható. A sablon definiálja az index mezőket és kijelöli, melyek megadása kötelező.

Bárhonnan elérhető

A WEB böngészős kliens program használatával az irattár bármely gépről és operációs rendszerről könnyen, telepítés nélkül elérhető. A dokumentumok megkereshetők és letölthetők.

Automatikus selejtezési folyamat

Automatikus őrzési idő figyelés

Scroll to Top

ITT VAGYUNK, SEGÍTÜNK ÖNNEK

Várjuk jelentkezését!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy ezen a honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.