GreenDoc Systems
What PrimeFaces has so far is just the beginning!

IPSTM Nyomtatásvezérlő rendszer

"Profi dokumentumok könnyedén"

Miben segíthet Önnek az IPS?

 • Jelenlegi dokumentumai, listái nem elégítik ki tartalmi és/vagy esztétikai igényeit.
 • Meglévő szoftvereiben nem tud vagy nehézkes változtatni.
 • Kimenő dokumentumait automatikusan borítékoló géppel szeretné csomagoltatni.
 • Üzleti dokumentumai image-ét magasabb fokra szeretné emelni.

Miért szükséges Önnek az IPS?

A partnerekkel való kommunikáció kulcsfontosságú az üzleti életben. A rendszeres és minőségi kapcsolattartás szükségessé teszi az üzleti dokumentumok fejlesztését is.

A kiküldött számlák, egyenlegek, kivonatok, értesítések, szerződések és egyéb dokumentumok sokat elárulnak cégéről. Használja ki információhordozó szerepüket. Közvetítse általuk is cége pozitív image-ét, arculatának vizuális jegyeit partnerei felé! Az alábbi mintában egy ügyfelünk kivonat mintájának IPS-sel történt áttervezését láthatja. (Kattintson a képre!)

További gazdasági előnyökhöz és megtakarításokhoz is jut általa! Az IPS egyszerű megoldás arra, hogy attraktív és esztétikus dokumentumokat hozzon létre, pozitívabb képet sugározzon cégéről és egyúttal közelebb kerüljön üzleti partnereihez.

Az IPS előnyei

 • Nem kell új szoftvert bevezetnie, továbbra is használhatja a jól bevált célszoftvereit, azok megváltoztatása nélkül.
 • Az IPS integrálása a már meglévő rendszereibe észrevétlenül történik!
 • Új szűrési és rendezési lehetőségeivel postaköltséget és papírt takaríthat meg. (A rendezett feladásért a posta kedvezményt adhat!)
 • Dokumentumok elektronikus archiválása a DocOriginalTM szoftverrel.
 • Integrált kapcsolat a WinPA postázó szoftverrel.
 • Magyar posta vonalkódos ragszámainak nyomtatása.
 • Tértivevény és egyéb nyomtatványok előállítása.
 • Automatikus gépi borítékolás borítékoló géppel.

IPS – Megoldás az alábbi jellemző problémákra

A Unix, Linux, Dos operációs rendszer alá írt szoftverek többsége karakteres nyomtatási módot és igen egyszerű listaformátumot használ.

A nyomtatási adatok sima Text formátumban, jobb esetben PostScript, HP PCL vagy Epson ESC P/2-es nyomtató fájlban készülnek.

Ezek a listák általában csak a szabványos karakteres nyomtatás lehetőségeit használják ki, de pld. grafikák, képek, vagy kiemelt – dőlt szövegrészletek megjelenítésére már nem alkalmasak.

A vonalkód vagy OMR jelek nyomtatása sem oldható meg karakteres üzemben.

Általánosságban elmondható, hogy ezek a szoftverek a mai formai és tartalmi követelményeknek kevéssé felelnek meg. A gépi borítékolásra és postázásra pedig alkalmatlanok vagy nagy ráfordítással tehetők csak azzá.

Layout tervezés: Tervezze meg rugalmasan és korlátok nélkül üzleti dokumentumait!

Az eredeti nyomtatási képet rugalmasan átszerkesztheti, a végeredmény sablont pedig dokumentum fajtánként újra felhasználhatja.

A szöveges részek betűkészletét tetszés szerint megváltoztathatja (font típus, dőlt, kiemelt, aláhúzott, szín). Állíthatja a sortávolságot és a pozíciót is.

Bővítheti dokumentumait a következő objektumokkal:

 • Szöveg (text)
 • Alakzat (shape)
 • Vonalkód
 • Grafikus objektumok, képek
 • Postai ragszám
 • Borítékoló gép vezérlését végző OMR kód
 • Tetszőleges matematikai vagy formázási funkció végeredménye, például részösszeg képzése vagy ÁFA számítása.

Output meghatározása

Nyomtatókat választhat minden dokumentum típushoz külön-külön. A dokumentum minden egyes lapjához pedig külön tálcát rendelhet, amennyiben más papírra szeretné nyomtatni a különböző lapokat. Lehetőséget kap kétoldalas nyomtatás esetén az oldalak elkülönített nyomtatására, hogy a lapokat egyszerűen tudja megfordítani. A kívánt lapokat újra nyomtathatja, ha ez elakadás vagy más okból szükséges. Küldheti dokumentumait PDF nyomtatóra, vagy közvetlenül a DocOriginalTM Digitális Irattárba is.

IPS DataGate

A rendszer bemenetén megjelennek a Host alkalmazásokból kinyomtatandó adatfájlok (listák). Ezeket a DataGate (röv.:DG) szoftver fogadja a hálózaton, illetve egy dedikált könyvtáron keresztül. Létrehozza és karbantartja az IPS adatbázist az érkezett listák alapján.

IPS DataMiner

A megérkezett listákat a Data Miner (röv.:DM) dolgozza fel. Megkeresi a listákban a felhasználó által előre meghatározott adatelemeket. Ezek közül a leggyakoribbak a következők: címzett adatai, egyedi numerikus, vagy szöveges adatok. Például: a kivonaton szereplő számla egyenleg összege vagy a pénznem neve. A felhasználó minden egyes listatípushoz tetszőleges számú adatelemet definiálhat, amelyek konkrét értékét a Data Miner egy táblázatban gyűjti össze. Ebben a táblázatban a listákat bármely adatelem vagy azok kombinációja szerint lehet rendezni, illetve szűrni a későbbi nyomtatási igények szerint.

IPS Visual Layout Desiger

A Visual Layout Designer (röv.:VLD) szoftver segítségével megtervezheti, hogy hogyan nézzen ki a lista képe. Ez a program az IPS rendszer lelke. Betöltve egy eredeti listát, megjelenik annak nyomtatásbeli pontos képe a képernyőn. A szoftver segítségével átrendezheti a lista részeit, megváltoztathatja a betűk tulajdonságait. Adhat a listához különböző vizuális objektumokat. Mindezt az előállító szoftver ismerete, illetve módosítása nélkül! A felhasználható vizuális objektumok a következők lehetnek: szövegdoboz, kép, alakzat, postai vonalkód, borítékoló gép vezérlésére szolgáló optikai jelek (OMR), egyéb vonalkód.

A kinézet meghatározása mellett felhasználhatja a saját maga által definiált UDF függvényeit is az UDF modul segítségével, akár az adatelemekre nézve is (Lásd: DataMiner). Például: az eredeti listán nem szerepelt a tranzakciók ÁFÁ-ja, akkor azt az UDF modul segítségével kiszámíthatja, és az eredményt egy szövegdobozban megjelenítheti a lista tetszőleges helyén. A VLD-ben felhasználhatja a makro modul lehetőségeit. Ennek segítségével minden egyes lista típushoz készíthet egy makró programot, amit az IPS lefuttat a listán nyomtatás előtt. Ennek segítségével az eredeti listán extrém funkciókat is végrehajthat, annak képét akár teljesen meg is változtathatja. A VLD-ben konfigurálhatja azokat a nyomtatókat, amelyeket igénybe kíván venni a listák nyomtatásához. Minden egyes nyomtató beállítást elmenthet egyedi néven. Ezeket a neveket ezután a lista oldalaihoz rendelve elérhető a tálca és a tájolás (álló, fekvő formátum) vezérlése listán belül. Ennek segítségével elérheti, hogy más-más tálcából húzzon a nyomtató egy lista különböző oldalaihoz. Ezzel biztosíthatja, hogy bizonyos oldalakat fekvő, míg másokat álló formátumban nyomtasson ki.

Job Manager

A Job Manager (röv.: JM) szoftver az átalakított listák nyomtatását végzi. Megszervezi a listák kinyomtatását az előírt nyomtató(ko)n, a kiválasztott beállítások szerint. Másolatokat illetve a rontott lapokat újra nyomtathatja vele.

greendoc.hu © 2011-2012